Uleiurile eterice si beneficiile acestora

Uleiurile eterice s-au dovetit a fi foarte utile pentru vindecarea diverselor afectiuni, astfel ca, in articolul de astazi vei afla care sunt beneficiile acestora. Plantele aromatice s-au dovedit de-a lungul timpului foarte utile pentru vindecarea unor afectiuni precum cele digestive, respiratorii, cardiace, renale-genitale, nevrotice sau reumatismale.

Cum actioneaza uleiurile eterice?

Actiunea lor terapeutica se bazeaza pe continutul ridicat de uleiuri volatile placut mirositoare, cu mare eficienta in prevenirea sau profilaxia unor boli infectioase, provocate de microorganisme sau de paraziti, precum si ca tratament la persoanele alergice la antibiotice.

Unele uleiuri sunt folosite pentru ingrijirea tenului si infrumusetare. Ele pot tonifia tesuturile si pot combate celulita, pot trata probleme ale pielii (cum ar fi acnee, cuperoza, herpes), ingrijesc si tonifica parul casant, imbunatatesc aspectul tenului, atenuand ridurile, catifeland si regenerand pielea.

In acelasi timp, uleiurile esentiale ajuta la schimbarea starii de spirit in bine: sporesc buna dispozitie, au efecte afrodisiace, alunga stresul, calmeaza, iti asigura un somn bun.

Ce tipuri de ulei esentiale sa folosesti si cum?

  • Uleiul eteric de Anason

Este un produs 100% natural si are diferite intrebuintari in aromaterapie.

Anasonul este o planta medicinala, recunoscuta pentru numeroasele proprietati asupra organismului uman si se foloseste la tratarea anumitor afectiunilor digestive, respiratorii, reumatism, tuse, ameteala si lista continua. Anasonul este o planta aromatica.

 Ulei Eteric Anason - Natural 100%
Ulei Eteric Anason – Natural 100%

Modul de utilizare al uleiului:

  • Lampa de aromaterapie : uleiul eteric de anason emana un parfum dulce, cu tenta usor picanta si ajuta la eliminarea stresului, starii negative si depresive. Efectul este unul de calmare, de degajare si destresare.
  • Uz extern : 10 picaturi de ulei eteric de anason cu 4 picaturi de ulei vegetal de baza, amestecate, pentru a combate durerile de mentruatie, de stomac, tensiunea din zona cefei si a umerilor. Se utilizeaza prin masare usoara in zona dorita.
  • Inhalare: 10-12 picaturi de ulei eteric de anason se adauga intr-un litru de apa fiarta si se inhaleaza aburii. Combate afectiunile aparatului respirator, sinuzitei si crizele de astm.
  • Uleiul eteric de arbore de ceai

Este un produs natural 100% si ar trebui sa se regaseasca in orice casa. Are numeroase efecte benefice asupra organismului.

 Ulei Eteric de Arbore de Ceai - Natural 100%
Ulei Eteric de Arbore de Ceai – Natural 100%

Modul de utilizare al uleiului:

  • Lampa de aromaterapie: uleiul eteric de arbore de ceai degaja un parfum racoritor, aromatizat si usor picant. Are rolul de a purifica aerul si de a crea un mediu de relaxare.
  • Uz extern: 12 picaturi de ulei eteric de arbore de ceai si 2 picaturi de ulei vegetal de baza se amesteca si se maseaza locurile dureroase. Veti simti imediat cum se va ameliora durerea musculara si articulara.
  • Ulei eteric de Busuioc

Uleiul eteric de busuioc este 100% natural si este utilizat in diferite ramuri, printre care si in aromaterapie. Busuiocul este o planta cu un miros puternic dulceag-intepator, de neconfundat si are calitati terapeutice de necontestat. Este mai ales utilizat pentru stari de oboseala accentuata, dureri de cap si stres.

 Ulei Eteric de Busuioc - Natural 100%
Ulei Eteric de Busuioc – Natural 100%

Modul de utilizare al uleiului:

  • Lampa de aromaterapie: uleiul eteric de busuioc va degaja un parfum dulce-picant, un parfum de neconfundat. Elimina starea de oboseala, indeparteaza stresul, ajuta la concentrare si reduce efectele mahmurelii.
  • Uz extern: in cazul gingiilor sensibile si a iritatiilor la nivelul cavitatii bucale se adauga 5 picaturi de ulei eteric de busuioc intr-un pahat de apa fiarta si racita si se face gargara de 2 ori pe zi.

CU DRAG,

ECHIPA MANIER.RO

2Shares

Lasă un răspuns

Înapoi sus