Portofele, port orice, cu drag

Portofele, portcarduri , port oricand, orice, cu drag. Doar ca nu-i tocmai comod sa le porti pe toate imprastiate, prin buzunare. Asa ca sigur ai nevoie de accesorii ergonomice.

Trebuie sa fie  cu multe compartimente si potrivite pentru stilul tau.Evident, ar fi ideal sa le poti purta oricand si la orice tinuta.

Dar port orice portofele?

Portofelele trebuie sa fie multicolor sau neutre. E clar ca niciodata nu ai destule in garderoba, nu-ti ajung pantofii si nici n-ai cu ce sa te imbraci. Dar ce te faci cand nici portofel asortat nu ai?
Intotdeauna portofelul a fost si va fi o problema. Ba e prea mare, ba e prea mic. Ba nu are destule compartimente, ba nu e pe marimea telefonului. Si ori e prea colorat, ori e prea sobru. Asta-i pentru doamne, caci barbatilor le e mai simplu.

Istoria portofelelor

Termenul de ,,portofel” a aparut dupa sec. 14, cand era folosit drept mapa, pentru purtarea actelor importante. A devenit popular dupa 1800, dimensiunile fiindu-i reduse considerabil si avea intrebuintarea de ,,carcasa plata pentru transportul banilor de hartie”.

Portofelul modern si cu locuri pentru card a aparut la inceputul anilor `50. Atunci a avut loc si introducerea primelor carduri de credit.

Portofelul velcro

A fost o inovate de mare succes, aparuta in anii `70. Au ramas populare pana in zilele noastre, fiind extrem de utile.

PortofelePortofele

Portofelele pentru dama

Mai erau denumite și „portofel secretar”, deoarece bancnotele nu sunt îndoite. Erau destinate buzunarului de la piept al sacoului barbatesc sau pentru gentile de mână. Acest tip de portofelele detinea adesea cecuri și alte documente monetare, fiind prea mari pentru a fi purtate într-un buzunar de pantaloni.

portofele damaportofele damaportofele dama

Portofelul cu doua pliuri

Reprezinta tipul in care bancnotele sunt pliate o singura dată. Cardurile de credit și cartea de identitate pot fi asezate orizontal sau vertical.

https://www.manier.ro/portofel-din-piele-naturala-maro-pt024.htmlportofele

Portofelul triplu

Este un portofel cu două falduri, în care cardurile de credit sunt în general puse pe verticală.

portofeleportofele

Portcardul

Este un caz fără compartiment valutar și are cateva buzunare pentru carduri. De obicei, bancnotele sunt pliate și ținute în portofel cu o clemă metalică.

https://www.manier.ro/port-card-din-piele-naturala-maro-pt016.htmlportofele

Portofel cu alungire

Este un ceva mai mare, de obicei purtat cu blugi, fixat de un lanț, curea sau bareta de piele. Hartiile si bancnotele sunt păstrate plat, iar portofelele lungi au în mod obișnuit un buzunar pentru monede. Se mai numea ,,brazdar” si poate fi fixat la încheietura mâinii cu o curelusa, pentru a ține mâinile libere.

https://www.manier.ro/portofel-din-piele-naturala-verde-model-ptf011.html https://www.manier.ro/portofel-din-piele-naturala-rosu-ptf059.html https://www.manier.ro/portofel-din-piele-naturala-bej-bleu-ptf031.html

Portofel cu lant

Sunt simpatizate in general de motocicliști, pentru a-și asigura monetaria în timp ce călătoresc pe motocicleta. Au devenit populare în anii `70-`80 si au devenit indragite de tot mai multa lume. Popularitatea lor a continuat și la începutul anilor `90, cu mișcarea de modă grunge, sau in moda Heavy metal.

accesorii din pieleaccesorii din pieleaccesorii din piele

Portofel cu banda

Utilizează o bandă elastică continuă, realizată din țesătură sau cauciuc, pentru a asigura carduri și / sau bani. Benzile de buzunar au devenit din ce în ce mai populare, ca o modalitate de a reduce volumul unui portofel tradițional.

 accesorii din piele accesorii din piele accesorii din piele

Te asteptam si pe site sa ne descoperi toate modele de portofele.

0Shares

Lasă un răspuns

Înapoi sus