Cum facem ca geanta sa fie spatioasa?

Vrei ca geanta sa fie spatioasa?

Fiecare dintre noi urmarim ca geanta pe care urmeaza sa o achizitionam sa fie spatioasa. Și asta pentru ca avem nevoie de asa ceva. Treaba asta este una relativ simpla, desi subiectul este unul destul de sensibil. De-a lungul vremii, odata cu emanciparea si libertatea femeii, au aparut in trend tot felul de modele de genti. Genti care mai de care mai colorate, de dimensiuni mici, medii sau mari si care pot fi purtate mai peste tot.
Si nu mare ti-ar fi mirarea cand ti-ai da seama ca tot ce ai avea nevoie pe parcursul unei zile e pe cale sa-ti incapa in geanta! Da, geanta aia care pentru iubit, sot sau orice barbat e un lucru de neinchipuit. Insa, fereasca Dumnezeu sa trebuiasca sa-l trimiti sa-ti caute ceva inauntru. Provocare mai mare pentru ei n-ar fi, decat sa schimbe un copil de scutece!

Deja le si vad fetele numai la gandul ca vor trebui sa o deschida si sa caute in ea.  Pe unii ii mai auzi: ,,Femeie, sigur nu musca nimic inauntru?” Eventual, daca le si gaseste si ti le mai si aduce in timp util, e bine, nu esti chiar asa de dezordonata! Dar cum de muscat sigur nu musca, devine atat de grea uneori.  Atat de grea, incat ai impresia ca iti cari pietre de moara, bombe, elefanti si balauri. Si ca oricat ai scoate din ea, tot te trage in jos!Prea multe lucruri si putin spatiu

Femeile si gentile

Cu cat are mai multe compartimente, cu atat e numai buna de umplut, asemeni unei papornite! Si cu asa o geanta catadicsita, pana si hotilor le va fi teama sa incerce sa o sustraga. Nu de alta, dar la cat e de grea, va putea fi lejer considerata o ,,arma alba” legala!
Si e de inteles ca orice femeie are nevoi, pe tot parcursul zilei. Nici o treaba nu seamana cu cealalta si are nevoie de diverse obiecte pentru a-si rezolva problemele. Desi in mod normal, spatiul dintr-o geanta mare este evident, mare. Si asta se intampla doar cand e goala. Pentru ca noi, femeile, gasim cu rapiditate utilitate oricarui obiect, daramite unei posete ! Doar ca suntem obisnuite sa adunam, pentru ca nu stim ce si la ce ne va trebui in ziua sau saptamana respectiva, dar, e bine sa fie acolo.

Si fiindca avem multe de facut, ne transformam involuntar geanta intr-un neant. Desprinsa parca din taramurile de basm ale Narniei. Am fi in stare sa caram o camara intreaga dupa noi, nu numai pentru ca incape dar mai ales, pentru ca putem!

Ce ne dorim de la genti

Stim ca ne-ar placea ca geanta pe care o purtam sa aiba macar vreo 10 buzunare si compartimente in care sa incapa maruntisurile. Intr-o zi aglomerata, daca ai nevoie de ceva urgent din geanta si e plina cu de toate, ori bagi mana inauntru direct, ori o intorci pe dos. Si, sa vezi atunci frumusete, ca de obicei te nimeresti in criza de timp, mai ales cand esti in loc aglomerat. Atunci e foarte simpatic sa ti le strangi in graba de pe unde apuci, ca deh, le-ai imprastiat!
Au aparut tot felul de obiecte din ce in ce mai practice si mai nebanuite. Obiecte care, evident, incap in geanta spatioasa si devin de nelipsit. Problema in sine insa, nu este neaparat spatiul util. Ci harababura pe care o facem in geanta cu toate maruntisurile adunate si pe care o numim dezordine organizata. Dar pana si noi ne autosurprindem cand mutam lucrurile dintr-o geanta in alta. Cate putem aduna si, nu o data, sigur s-a intamplat sa gasim si lucrusoare pe care nu credeam ca le avem.
Cate lucruri iti incap in geanta

 

Ce trebuie sa faci sa ai o geanta mai spatioasa

Dar, pentru ca spatiul din geanta sa ramana aerisit si implicit mai mult, ne trebuie doar putina organizare si atentie. Asa ca Manier.ro va recomanda sa tineti minte cativa pasi pentru a va pastra geanta cat mai organizata:
• Scoateti-va din geanta bonurile fiscale si punetivi-le separat intr-o cutiuta sau mapa. Le veti putea gasi ulterior si astfel evitati dezordinea spontana.
• Incercati sa va treziti cu jumatate de ora mai devreme decat o faceti de obicei. Veti economisi spatiu daca va faceti make-up-ul de acasa.
• Incercati sa va faceti un plan pentru ziua urmatoare. Asta pentru a avea o idee de ce anume veti avea nevoie in geanta pentru ziua respectiva.
• Chiar daca avem mereu pielea deshidratata si folosim des crema de maini, nici aceasta nu trebuie lasata in geanta la intamplare. Plasati-o astfel intr-un compartiment unde va sta fix, pentru evitarea turtirii si/sau deteriorarii recipientului.

Ce sa nu porti in geanta

• Daca purtati lichide in geanta, aveti mare grija sa fie bine inchise si protejate cu o punga de plastic inchisa si asigurata.

• Daca folositi mai multe chei sau cartele la serviciu, incercati sa le organizati intr-un port-chei. Astfel le veti gasi mult mai usor.
• Oricat de mare ar fi graba, nu repeziti covrigi sau alte produse alimentare in geanta. Pe langa faptul ca veti avea numai firmituri, riscati sa uitati de ele. Si, evident, mirosul neplacut isi va face rapid aparitia, indiferent de temperatura.
• Incercati sa nu purtati in geanta lucruri de care nu aveti nevoie de obicei. Chiar daca la un moment dat se va intampla sa va trebuiasca. Nu uitati, femeile se descurca oricum.

Fii organizata!

Organizeaza-ti geanta

 

Astfel, chiar daca timpul e mereu scurt si aproape niciodata nu ne ajunge, cu putina meticulozitate vom reusi sa ne pastram nepretuita si nelipsita geanta mai aerisita si mai spatioasa. Astfel ca o vom si putea purta mai mult timp.

*Daca si tu te-ai regasit in acest articol si ti-a placut, ne poti lasa o parere sau o experienta personala in sectiunea Commenturi de mai jos sau ne poti vizita site-ul cu un singur click, aici.

Iti multumim!
Cu drag, echipa Manier.ro

0Shares

Lasă un răspuns

Înapoi sus