Cum prinde viata o geanta din piele

De ce ti-ai cumpara o geanta din piele?

V-ati gandit vreodata cat timp se aloca la o geanta din piele pentru realizarea ei handmande si cum prinde ea viata? V-ati  gandit vreodata ca geanta care ne place atat de mult a avut nevoie de cateva zile bune de munca asidua, daruire si rabdare? Daca nu, echipa Manier va prezinta procesul de fabricare al unei genti din piele naturala.

Inca din antichitate au existat gentile de dama, prima poseta datand chiar de prin anul 2500 inaintea erei noastre. A fost descoperita intr-un sit arheologic in Leipzig – Germania. Incetul cu incetul moda a luat amploare si aceste obiecte vestimentare au avut o importanta tot mai mare. Astfel ca, au devenit purtabile atat de femei, cat si de barbati, prezentand diverse forme si texturi.

Cum a aparut geanta?

Evident ca geanta pe care o indragim atat de mult nu a aratat asa de la inceput, ci era o simpla bucata de piele bruta. Astfel ca, procesul de fabricare al unei genti incepe prin procesarea pieleii naturale. Aceasta este inmuiata in prealabil in solutie speciala, apoi curatata prin indepartarea impuritatilor si se taie bucatile marginale, inutilizabile. Dupa aceasta, pielea este tratata chimic pentru o mai mare rezistenta a materialului la expunerea diferitelor tipuri de intemperii. Dupa aceasta este clatita pana cand prinde o culoare specifica bej inchis.

Dupa acest proces, pielea este introdusa in niste role care o preseaza si o intind in acelasi timp, pana cand se ajunge la grosimea dorita. Apoi, fiecare lot de piele este colorat in functie de produsul caruia ii va fi necesar. Apoi este stantat cu serie, numar si, dupa caz, cu numele companiei sau cu insemnul de piele naturala. Dupa ce a trecut prin toate aceste transformari, materialul este taiat si incepe sa i se dea forma prin diverse cusaturi.

Tipuri de piele naturala

Pielea poate diferi ca si aspect si este de mai multe feluri. Astfel poate fi lucioasa, semilucioasa, mata, simpla, texturata, cu model sau cu insertii, lacuita cu imprimeu ori cu aspect de piele intoarsa.

Tipuri de piele pentru genti
Tipuri de piele pentru genti

Motivul principal pentru care v-ati achizitiona o geanta din piele naturala este ca rezista mai mult in timp. Iar daca este ingrijita cum trebuie, poate fi ca noua si purtata multi ani.

Cum iti dai seama daca produsul este din piele naturala

Dupa cum urmeaza, echipa Manier va mai prezinta cateva aspecte dupa care va puteti ghida atunci cand doriti sa achizitionati un produs din piele naturala:

  • Miros – pielea naturala are un iz specific si inconfundabil, pe care il puteti regasi in orice magazin de incaltaminte. Orice alt produs din piele sintetica, are miros de plastic/cauciuc procesat.
  • Marginile pielii trebuie sa fie ferme, texturate(abrazive) si mai groase decat o musama obisnuita.
  • Eticheta – in general produsul trebuie sa prezinte o eticheta interioara (fie din material similar produsului, fie din material textil) sau o gravura(in interiorul sau in exteriorul produsului) cu anumite specificatii.

Real leather – piele de cea mai inalta calitate, de obicei cea mai scumpa

Top/Full grain leather – piele foarte calitativa, destul de scumpa

Genuine leather – piele de categoria a doua, cel mai des intalnita si cu pret accesibil

Leather – piele naturala

Etichete specifice
Etichete specifice calității
Ce trebuie sa contina geanta?
  • Certificat de producator. Produsul trebuie sa prezinte la achizitionare un certificat de garantie care sa ateste faptul ca este din piele naturala, sa prezinte perioada de garantie dar si modul de intretinere.
  • Analizati cu atentie suprafata materialului, imperfectiunile porilor, ridurile,incretiturile si unicitatea care semnaleaza pielea naturala.

    Testati

  • Daca materialul va permite, testati-l pe o suprafata mica, apropiindu-l de o sursa de caldura cu grad ridicat. Pielea naturala se va aburi si va mirosi usor a par ars. Pe cand cea sintetica se va strange si se va topi, mirosind a plastic ars.
  • Indoind materialul veti observa ca pielea naturala are o elasticitate unica si isi shimba usor nuanta la lumina. Materialul sintetic ramane cutat sau extra intins.
  • Datorita porilor, pielea naturala va absorbi usor lichidul. Pielea sintetica o va pastra la suprafata, materialul fiind neted.
  • Un produs din piele de inalta calitate va fi clar mai costisitor decat unul din material divizat(refacut din resturi de piele) sau din imitatie.

Merita investitia?

Daca va ganditi sa va cumparati un produs din piele semisintetica, va recomandam sa va feriti de el, deoarece rezistenta in timp si calitatea vor fi de un nivel mult inferior. Chiar daca vanzatorul va asigura ca este din piele naturala, procentajul este foarte scazut. Materialul este prefabricat din resturi de piele, neutilizate, care au fost maruntile si alipite intr-o noua forma.

Asadar, daca v-au fost utile aceste informatii, nu ezitati sa le puneti in aplicare la momentul urmatoarelor achizitii!

Manier.ro va pune la dispozitie genti realizate manual, din piele naturala de cea mai buna calitate!

Cu drag, echipa Manier.ro

0Shares

Lasă un răspuns

Înapoi sus