Porți geanta sau geanta te poartă pe tine?

Poșeta face parte din accesoriile must-have din garderoba unei femei. Cum alegi să o asortezi ține de tine, însă felul în care porți geanta spune involuntar suficient de multe despre personalitatea ta. Mai multe despre ce tip de genți se potrivesc stilului tău vestimentar găsești aici.

Psihologia felului în care porți geanta

Cu siguranță, rafinat sau la întâmplare, felul în care ții geanta reflectă stilul distinctiv al personalității tale. Experții în limbajul trupului sugerează că, pe lângă culoarea aleasă accesoriului, maniera de a purta o geantă este desprinsă din stilul caracteristic fiecărei persoane. 

Geanta ținută pe braț 

Stilul acesta este întâlnit adesea în rândul femeilor practice. Cu înclinații spre modă, cele care poartă poșeta într-o asemenea manieră știu că au nevoie de ambele mâini pentru a-și atinge obiectivele zilnice. Dacă te încadrezi în această categorie, atunci și ție îți place să fii mai mereu elegantă. Cu un aer de superioritate, stilul purtării accesoriului presupune alegerea unui model impunător, cu un design remarcabil. Geanta este în mod clar pusă în evidență, de aceea trebuie aleasă cu grijă.

geanta albastra

Poșeta ținută ca o servietă 

Fie că e de dimensiuni mai mari sau mai mici, geanta aleasă să fie purtată asemenea unei serviete este specifică femeilor sigure pe sine, care acționează rapid și precis în orice fac. Atitudinea este specifică personalităților puternice care își prețuiesc cariera. Adesea, aceste tipologii adoptă ținute business sau smart-casual și nu dau înapoi când vine vorba de provocări. 

geanta roz

Pe umăr, ținută cu o mână 

Acest stil este caracteristic femeilor concentrate pe funcționalitate și nu neapărat pe aspect. Pragmatice de fel, cele care țin geanta așa doresc să transmită seriozitate persoanelor din jur. De asemenea, poșeta ținută cu mâna exprimă faptul că în aceasta se pot afla lucruri de valoare, cu care persoana nu se simte confortabilă pentru a le lăsa nesupravegheate. 

imprimeu floral

Stilul poștașului/în oblic, pe un umăr

Temperamentul persoanelor care aleg să-și poarte accesoriul astfel este unul liniștit. Dorind să se simtă cât mai confortabil, femeile caracterizate de acest stil sunt sigure pe ele. Nedorind să fie deranjate la mers, acestea aleg să țină geanta fie în spate, fie în față. Se înțelege că cele care tind să țină geanta în față sunt mai precaute, însă asta nu înseamnă nesiguranță. Totodată, acest stil este caracteristic persoanelor care nu acordă atât de multă atenție aspectului și designului accesoriului. Acestea își doresc ceva casual, care să le fie util în viața de zi cu zi și care să nu le deranjeze în plimbări. 

geanta imprimeu

Porți geanta în mână sau o ții în brațe?

Grija cu care un astfel de accesoriu este purtat în mână sau ținut strâns în brațe denotă clară atenție la detalii. Femeile care adoptă acest stil se concentrează foarte mult nu doar pe ținută, ci pe tot ce le aparține. Posesive de fire, acestea fac orice pot pentru a nu le scăpa nimic din mâini. Indiferent de mărimea aleasă, poșeta le va ajuta să cucerească tot ce își propun. 

geanta rosie

Clutch style – sau geanta ținută sub braț cu putere

Acest comportament este specific persoanelor mereu în trend cu moda. Îndrăznețe indiferent de ocazie, femeile care aleg să își poarte accesoriile astfel sunt atente la tendințe. Cu toate acestea, acest stil poate inspira și faptul că persoana nu se simte suficient de sigură pe sine. Astfel, geanta ținută în brațe sau foarte aproape de inimă ar acționa precum un scut protector. Femeile care își poartă accesoriul în această manieră transmit semnale de nesiguranță și anxietate.

portofel

Porți geanta așa cum vrei tu!

Ținut la întamplare, accesoriul pe care dorești să îl acompaniezi ținutelor tale este tipic persoanelor independente. Hotărâte și în mare grabă să își termine treburile, femeile caracterizate de acest stil nu acordă o atenție excesivă designului. Mai degrabă, acestea au nevoie de ceva practic și ușor.

Desigur, poate mai există feluri în care îți ții geanta și cu siguranță există posibilitatea de a-ți schimba stilul în funcție de evenimente și nevoi. Și chiar dacă nu ești mereu atentă la astfel de detalii, ele există și te caracterizează fără să-ți dai seama. 

Tu în ce stil te încadrezi?

0Shares

2 comentarii

  1. Pingback: Cum să-ți organizezi poșeta? - PERSONAL STYLE

  2. Pingback: Gențile anului 2019 - PERSONAL STYLE

Lasă un răspuns

Înapoi sus