Arta de a împacheta bagajul: 12 sfaturi esențiale

Sezonul estival a început deja în ritm rapid, cu temperaturi mai generoase decât ne-am fi așteptat. Visul unei vacanțe ca-n povești începe cu împachetarea conștiincioasă a lucrurilor personale în bagaj.

Orice escapadă trebuie să fie relaxantă, fără să ai grija accesoriilor pe care le-ai lăsat acasă din greșeală. Sentimentul pe care îl ai înainte de a pleca în vacanță este unul special, îmbătat de ideea că a venit din nou timpul să pleci de acasă pentru câteva zile.

Chiar dacă ai amânat împachetarea bagajelor până în ultima clipă, te poți descurca rapid, citind următoarele sfaturi Manier. Ne-am gândit în mod special la călătorii care își doresc să își umple eficient geanta de voiaj.

Dacă mijlocul de transport cu care te deplasezi este avionul, atunci trebuie să ai un pic mai multă atenție la bagaj. Pentru o călătorie de câteva zile / un citybreak, în principiu este în regulă un bagaj de mână. Acesta are anumite dimensiuni standard, în funcție de fiecare companie aeriană.

1) Redu cantitatea de lichid din bagaj

Dacă stai și te gândești, această regulă strictă specifică transportului cu avionul este extrem de utilă și în alte situații. O vacanță scurtă, de numai câteva zile, are nevoie numai de strictul necesar. De cele mai multe ori, în ceea ce privește cosmeticele, 100ml sunt destul de suficienți pentru 4-5 zile.

Nu are sens să îți iei cu tine o sticlă întreagă de șampon sau gel de duș. În caz că simți că ai nevoie de mai mult de 100ml, poți să îți iei 2 recipiente cu același tip de lichid. Cu siguranță merită să investești în variantele de recipient speciale pentru călătorit ale produselor favorite.

Totuși, poți privi acest sfat pe termen lung și să cumperi sticluțe speciale goale de 100ml, pe care să le reumpli în fiecare călătorie. Dacă folosești crema preferată în fiecare zi, dar este într-o cutie prea grea, atunci o soluție perfectă este să pui o parte din ea într-un recipient de maximum 100ml.

Dacă îți dorești să te întorci cu parfumuri sau cosmetice din țara unde pleci, nu uita că și ele trebuie să respecte regula de maximum 100ml. În cazul în care ai bagaj de cală, nu mai este nicio restricție în acest sens.

2) Încearcă să îți faci ținutele de acasă

De multe ori, se întâmplă să nu avem timp să ne gândim la ce vom purta exact în vacanță și să aruncăm ce vedem în dulap. Totuși, dacă petreci jumătate de oră – o oră să îți pregătești mental ținutele, vei salva foarte mult spațiu în bagajul pe care îl iei cu tine.

Dacă pleci într-un loc cel puțin la fel de călduros ca la noi, atunci îți sugerăm să îți iei piese care se pot combina ușor. Ia-ți o vestimentație vaporoasă, precum pantaloni, fuste, rochii dintr-un material răcoros, precum inul.

Pentru a încăpea mai bine în bagaj, hainele trebuie să fie călcate și împăturite. O metodă de a împacheta eficient în bagaj este să rulezi hainele, iar astfel ocupă mult mai puțin loc.

3) Ia numai două perechi de încălțăminte

În condițiile în care pleci vara, nu ai nevoie de încălțăminte voluminoasă, precum bocanci sau cizme. Avantajul acestui sezon este că poți să îți iei în bagaj 2 perechi de papuci, precum balerini și sandale, deoarece ocupă un spațiu redus.

Nu are sens să îți iei o rochie foarte specială, decât dacă știi că urmează o petrecere elegantă în acel sejur. Cel mai bine te încalți cu o pereche de adidași pe drum, iar în bagaj îți pui încălțămintea care ocupă cel mai puțin spațiu.

Balerinii/sandalele pot fi împachetate separat, câte o pereche, în lateralele din interior ale bagajului. Astfel, salvezi un spațiu care oricum rămânea nefolosit.

4) Atenție la numărul de cosmetice, bijuterii

În general, femeile își doresc să fie stilate până și în vacanțe. Le înțelegem perfect! Problema este că trebuie să aibă grijă să nu ia cu ele cosmeticele pe care nu le folosesc în mod normal sau bijuterii voluminoase. Sfatul Manier este să îți pui într-un singur portfard bine compartimentat machiajele și bijuteriile. În ceea ce privește sticla de parfum, cel mai bine investești în varianta travel size, care poate fi utilizată în câteva sejururi.

Sfatul Manier este să îți pui într-un singur portfard bine compartimentat machiajele și bijuteriile. În ceea ce privește sticla de parfum, cel mai bine investești în varianta travel size, care poate fi utilizată în câteva sejururi.

5) Uite cele mai importante lucruri din bagaj

În această categorie intră produsele pe care le folosești în fiecare zi, dar pe care este posibil să le uiți, din prea multă obișnuință. Printre acestea, se numără:

  • actele – pașaport, buletin, bilete de avion, bilete de tren
  • încărcător telefon/tabletă/laptop/ baterii aparat foto
  • ochelari de soare
  • deodorant, pastă de dinți – neapărat travel size
  • periuță de dinți, pieptene
  • șervețele uscate, umede, dezinfectant mâini
  • căști audio
  • șlapi de casă
6) Ia-ți o geantă de voiaj rezistentă

Dacă tot am vorbit despre lucrurile necesare de luat în bagaj, discuția se îndreaptă spre geanta de voiaj. Mai încape vorbă ca aceasta trebuie să fie rezistentă, dintr-un material extrem de calitativ? Nimeni nu dorește să i se rupă bagajul când fuge cu el spre tren sau avion. Află din articolul Manier cum îți alegi geanta de voiaj pentru un sejur perfect: click petru a citi

Exemple de genți de voiaj Manier:


Geanta voiaj maro GV046

Geamantan voiaj piele naturala neagra GV014

Geanta voiaj gri inchis din piele GV008

7) Verifică prognoza meteo

Chiar dacă știi în principiu cum sunt temperaturile în locul unde mergi, verifică prognoza înainte să îți faci bagajul. Nu îți dorești să ai surprize termice și să fii luat prin surprindere. De aceea, o umbrelă mică ocupă un spațiu decent și îți este de un real ajutor, în caz de ploaie spontană.

8) Merită să iei prosoape în bagaj?

Prosoapele ocupă foarte mult din bagaj, de aceea încearcă să afli de la hotel dacă sunt incluse în preț. De cele mai multe ori, acestea sunt oferite. Totuși, pentru confortul tău psihic, poți să îți iei cu tine un prosop și acela să fie de față.

9) Ce trebuie să conțină mini-trusa de prim ajutor

Nimic nu îți strică vacanța mai mult decât o durere de cap care ar fi putut fi tratată cu o pastilă pe care o ai acasă. Sfatul Manier este să îți iei o mini-trusă de ajutor cu lucruri esențiale precum pastile care tratează dureri superficiale, medicamente anti-greață, împotriva febrei, spray de țânțari, spirt, pansamente, produse pentru arsurile solare. Deși nimeni nu își dorește niciodată să pățească evenimente nefericite, este necesar să fii pregătit în caz de orice. Pune mini-trusa de prim-ajutor la suprafață, ca să poți să ai acces la ea cât de repede ai nevoie.

BONUS: Dacă ai calitatea de asigurat în sistemul de asigurări, atunci poți solicita eliberarea gratuită a Cardului European de Sănătate în 7 zile lucrătoare. Acesta este valabil 12 luni  și te va ajuta în situații medicale urgente pe care le poți întâmpina în străinătate.

10) Încearcă să ai bani cash mărunți

În afară de banii pe care îi ai pe card, ține minte să îți iei și bani în moneda locală unde mergi. În cazul în care călătorești în altă țară, recomandăm în mod expres să îți schimbi banii în orașul tău, la cel mai bun curs valutar. În plus, cel mai bine ar fi chiar să ai bani mai mărunți la plecare.

Imaginează-ți că ajungi în aeroport și că nu are rest la o bancnotă mare. De multe ori, la autobuzul pe care îl iei până în stațiune trebuie să plătești exact sau să ai bilete cumpărate anterior. Cel mai bine ar fi să ții o parte din bani într-un loc foarte sigur din geanta ta și o parte în bagajul de mână, pe care oricum îl ții aproape mereu.

ATENȚIE! În bagajul de cală nu se pun niciodată obiecte de valoare.

11) Caută neapărat restricțiile de bagaj ale companiilor aeriene

Să zbori cu avionul este o reală plăcere dacă nu întâmpini niciun fel de probleme de la început până la sfârșit. Companiile aeriene țin foarte mult la dimensiunile și greutatea limită a bagajelor, așa că îți recomandăm să măsori încă de acasă bagajul pe care îl vei folosi.

12) Mănâncă acasă și ia-ți un snack cu tine în bagaj

Înainte de a pleca în vacanță, fie că mergi cu mașina, trenul, avionul, îți recomandăm să mănânci ceva lejer acasă. Mai mult, nu uita să îți iei și o gustare cu tine, pentru că îți va fi de folos mai târziu, atunci când vei ajunge la destinație.

Sejurul pe care îl petreci trebuie să fie cea mai relaxantă parte a anului, deci încearcă să îți iei numai lucrurile care îți trebuie neapărat. Nu uita să lași loc în bagaj pentru suvenirurile pe care le vei achiziționa negreșit.

Bon voyage!

P.S.: Abia așteptăm să auzim întrebarea pe care o ai legată de visul vacanței tale ca-n povești. Scrie-ne în comentarii!

0Shares

Lasă un răspuns

Înapoi sus