Cum trebuie sa alegi o curea barbateasca?

Desi o curea barbateasca nu este considerata  un element important al unei tinute, este accesoriul care te reprezinta.

Mai mult decat la femei, in garderoba unui barbat, cureaua este unul dintre cele mai importante obiecte vestimentare. Cum accesoriile completeaza si dau nota finala de stil a unei tinute, este foarte important ca acestea sa fie corect aleasa  si sa arate ireprosabil.

Decizia de a cumpara o curea nu este grea, insa partea mai grea apare atunci cand trebuie sa alegi cureaua pentru completarea tinutelor. Sa alegi un model elegant, sport, casual? … O curea neagra, maro sau cafenie? … O curea lata sau una subtire?

Cum alegi lungimea curelei?

Lungimea curelei este trecuta de cele mai multe ori in centimetri sau inci. Este foarte important ca marimea acesteia sa corespunda abdomenului inferior. Marimea trecuta pe eticheta este de fapt distanta dintre catarama acesteia pana la gaura din mijloc, acolo unde  ar trebui sa fie inchisa.

Cum alegi lungimea curelei

Cureaua formala

Cureaua formala este cea care este purtata la costum si necesita o atentie speciala. Latimea acesteia trebuie sa fie cuprinsa intre 2,5 si 3,5 cm, sa fie din piele iar nuantele recomandate sunt negru, maro sau alta nuanta neutra. In cazul curelei formale, este indicat ca aceasta sa se potriveasca la material si culoare cu pantofii. Practic, daca ai pantofi de piele maro, ar trebui ca si cureaua sa fie tot din piele si maro. Cataramele late trebuie evitate in cazul curelelor formale.

Tipuri de curele

Curele casual

Cureaua casual permite mult mai multe combinatii care exprima personalitatea celui ce o poarta. Latimea curelelor casual variaza, fiind atat curele inguste de 1,5 – 2,2 cm, care sunt indicate a fi purtate la skinny jeans, in timp ce cele groase sunt recomandate pentru toate tipurile de pantaloni lejeri. In cazul tinutelor casual, regula de asortare a materialului si culorii curelei cu incaltarile nu trebuie respectata.

Curele in diferite nuante

Cum depozitezi  cureaua?

Desi cele mai multe persoane depoziteaza curelele incolacita, acest lucru nu este corect. Daca o tii astfel, pielea se va strica destul de repede. De aceea, cureaua trebuie sa stea intinsa vertical in dulap, ascunsa de razele soarelui.

Iata 3 propuneri de curele marca Manier:

  1. Curea piele piton CB023
 Curea piele piton CB023
Curea piele piton CB023

2. Curea piele naturala maro CB008

 Curea piele naturala maro CB008
Curea piele naturala maro CB008

3. Curea piele naturala neagra CB020

 Curea piele naturala neagra CB020
Curea piele naturala neagra CB020

CU DRAG,

ECHIPA MANIER.RO

3Shares

Lasă un răspuns

Înapoi sus