Rolul gentii in crearea unei tinute reusite

Femeilor le place sa experimenteze cu tinuta lor

Daca vrei sa fii o aparitie cool, trebuie sa stii care este rolul gentii in crearea unei tinute perfecte. Imaginatia omului a adus moda si frumusetea la niste parametrii foarte extinsi. Acum ceva timp, regula era sa iti asortezi pantofii cu geanta si cureaua (daca era cazul), acum regula a ramas aceeasi pentru cei care nu isi doresc sa se complice si adopta un stil clasic care nu poate da gres, insa din ce in ce mai multe femei devin jucause si le place sa experimenteze cu tinutele lor.

Geanta va fi diferita in functie de stilul pe care il are fiecare si ce ii place sa poarte in materie de tinute. Femeile isi doresc sa fie chic in orice situatie, nu doar la ocazii festive, asa ca apare mereu intrebarea, cum imi asortez geanta astfel incat sa arat minunat in fiecare zi? Designul unei genti poate intregi tinuta pe care o abordezi la o anumita ocazie, sau de ce nu si in viata de zi cu zi. Dar ce inseamna de fapt „a-ti intregi tinuta”?

Pune punctul pe „i-ul” tinutei tale!

A-ti intregi tinuta inseamna a pune punctul pe „i”-ul tinutei! Geanta ar putea fi acel accesoriu care spune povestea tinutei tale sau accentuiaza puncte din tinuta ta care, altfel, nu ar fi puse in lumina bine meritata. Geanta potrivita iti poate oferi originalitatea pe care o cautai.

Pentru a intelege mai bine, optam sa analizam tinutele anumitor femei care, consideram noi, au pus punctul pe „i” in tinuta lor:

In aceasta tinuta avem motivul „opozitiilor”. Aici s-a ales ceva foarte pufos sa predomine tinuta, asadar principiul opozitiilor spune ca cea mai buna alegere este o geanta din piele neteda si cu o forma fluida. Forma fluida a gentii merge cu stilul nonsalant al cojocelului, acesta fiind dotat cu o gluga care ofera senzatia de lejeritate, pe care o afirma si stilul gentii. Blana si pielea fac parte din aceiasi familie de materiale naturale, organice. Pielea stabilizeaza tinuta, iar negrul-mat relaxeaza ochiul, pe cand blanita electrizeaza si deschide, vrea sa fie observata si admirata, prin textura si culoarea sa. Observam ca nu este un cojocel clasic, deci este asortat perfect cu noncomformismul declarat al pielii.stil personal
Un alt principiu de a asorta geanta este principiul „sus-jos”. Observam cum atentia cade pe accentul bufant al blanitei (sus) si supletea formei si materialului pantalonilor (jos). Forma fluida a gentutei, dimensiunea ei, amplasarea pe umar cu manerul scurt, se potriveste in lungime (jos) cu gluga care este tot de forma fluida a gentii (sus). Geanta poate oferi acest efect, atunci cand alegem lungimea potrivita si marimea potrivita. Principiu sus-jos cere atentie la detalii si la forme. Trebuie sa fie ori complementare ori opuse pentru a nu da senzatia de „prea mult” „lipsa de bun gust”.

Spune povestea tinutei tale cu glas tare!

Un alt mod prin care geanta poate sa iti intregeasca tinuta este tot bazat pe principiul opozitiei. Insa aceasta opozitie poate fi de fapt intreaga poveste a tinutei. Geanta poate sustine un punct de vedere, poate sa fie o declaratie, ce anume vrea sa spuna tinuta aceea despre tine, etc.

De exemplu, luam aceasta rochie din matase naturala. Foarte important stilul rochiei, prin stil se evidentiaza foarte mult forma. clasicul protoarhaicRochia lunga pe verticala face opozitie cu genuta plic lunguiata si pe orizontala. Faptul ca sunt ambele din materiale naturale este un lucru foarte bun in ceea ce priveste alegerea texturilor. Iar faptul ca predomina matasea neteda, permite gentutei din piele naturala imblanita, sa accentueze tinuta, dar si sa spuna o poveste. Sa faca o declaratie a calatoriei in timp, a aprecierii pentru stilul natural, al reimputernicirii stilului feminin prin redescoperirea stilului clasic protoarhaic.

Continuam, abordand o alta femeie care a ales un stil diferit de cel revizuit anterior. Ea abordeaza un stil casual – underground, care ii permite sa fie ea insasi oriunde. Ea alege o geanta care ii intregeste tinuta foarte frumos. Aplica principiul asortarii culorilor si a detaliilor. Geaca fiind dintr-un material tare si robust, probabil impermeabil, ii alege o geanta care sa fie acelasi ton cu aceasta.

reguli esentiale pentru tinuta perfecta

In aceasta tinuta, geanta pune punctul pe „i” pentru ca se asorteaza cu intreagul. Geanta reflecta in sine intreaga tinuta. Observam ca partea de jos a gentii se asorteaza cu papucii, care sunt dintr-un material mai lucios. Partea de sus a gentii se asorteaza cu geaca prin textura materialului care ii este asemanator. Forma gentii este asemanatoare cu designul gecii, tot la fel de robust si lunguiet (pe verticata). Iar micile detalii ale gecii se asorteaza cu designul tortilor si cureluselor gentii. Totul are o simetrie care incanta ochiul si adauga un mare plus stilului personal. In aceasta tinuta nu avem nimic care sa incomodeze ochiul, astfel incat sa folosim principiul opozitiilor. Fiecare piesa din tinuta o reflecta pe alta, astfel incat sa para un tot unitar plin de bun gust.

Reguli de baza!

Asadar, prima data, prima regula este sa vezi ce ai in garderoba. Care sunt materialele principale pe care le port de obicei? Iti place sa porti denim, matase, casmir, bumbac, in, lana, piele, blanita, dantela etc? Apoi important este cum alegi cum le combini: mergi pe opozitie, complementar, pe simetrie sau reflexie. La aceste principii mai putem sa adaugam evidentierea micilor detalii, sau  „sa spunem o poveste” prin tinuta ca intreg. Sau printr-un detaliu deosebit, ca parte a stilului personal.

Echipa Manier.ro

11Shares

Lasă un răspuns

Înapoi sus