Codul Bunelor Maniere în materie de genți

Știm că eleganța este virtutea cea mai de preț a unei femei, de aceea ne place să respectăm Codul Bunelor Maniere și să ne supunem regulilor de grație. Urmărind acest cod, ne exprimăm rafinamentul și finețea printr-un comportament adecvat și admirat în societate. Pe lângă acest comportament, adăugăm o aură de maiestate prin accesoriile pe care utilizăm. De la desingul genții, până la felul în care o asortezi, aceasta devine mai mult decât un element al funcționalității.

Iată tot ce se regăsește în Codul Bunelor Maniere despre poșetele mult iubite! 

Geanta trebuie purtată MEREU pe umărul stâng sau pe mâna stângă!

Acest comportament îți permite să socializezi și să faci cunoștință într-un mod respectuos cu persoanele din jur. Bunele maniere spun că trebuie mereu să îți porți poșeta pe partea stângă, pentru a-ți fi mai ușor să reacționezi cu partea dreaptă. Când saluți pe cineva, adesea folosești mâna dreaptă, iar purtarea genții pe partea stângă te va scuti de mutarea acestea de fiecare dată când e nevoie.

Nu e demn să îți lași geanta pe masă sau pe jos.

Chiar dacă nu ține numai de igienă, faptul că îți ții geanta pe jos este văzut și drept un act de alungare a norocului de a câștiga bani. De asemenea, este considerat nepoliticos să îți așezi geanta pe masă. Se spune că doar femeile de rang înalt, precum reginele, își permit să își așeze poșeta pe masă, pentru a-și anunța plecarea sau părăsirea locului. Elegant ar fi ca plicul sau gentuța să fie situate în spatele tău, pe scaun. Dacă ai o geantă mai impunătoare, atunci o poți poziționa pe un scaun liber. Trebuie să mai știi și că o geantă nu se atârnă de spatele spătarului, pentru a nu incomoda trecerea celorlalți. Dacă scaunul pe care l-ai ales este așezat cu spătarul spre perete și te asiguri că nu deranjezi pe nimeni, atunci poți să îți așezi poșeta și pe spătarul acestuia. 

Ce spune codul bunelor maniere despre clutch?

După cum bine știm, acest accesoriu este util și conferă o aură de rafinament și eleganță în contextele potrivite. În cartea bunelor maniere, se sugerează că acest element trebuie ținut în brațe sau pe poale. Deși poate părea inconfortabil, aceste gentuțe trebuie puse în evidență și sunt destul de ușoare, astfel încât nu vă vor deranja prea tare. 

Geanta manierată e mereu curată!

Un studiu recent a descoperit că 90% din suprafața genții noastre conține bacterii. Nu te mai consideri atât de elegantă atunci când știi că geanta ta e murdară, nu? De aceea, trebuie să fii foarte atentă la aspectul accesoriului tău preferat. Trebuie să fii foarte atentă la felul în care ai grijă de o geantă de piele, pentru a nu o distruge. În plus, felul în care îți organizezi poșeta spune suficient despre personalitatea ta. Vezi aici mai multe detalii. Doamnele care țin la manierele lor sunt mereu atente să emane profesionalism și organizare. 

Gențile nu se discută!

Nu este demn să te legi niciodată de firma sau calitatea poșetei altei doamne. De aceea, în Codul Bunelor Maniere se accentuează ideea de intimitate a accesoriilor. Detalii despre veridicitatea mărcii sau despre preț nu se dezvăluie și nici nu se întreabă. Este considerat extrem de nepoliticos să întrebi o altă doamnă despre materialul poșetei, dacă e din piele naturală sau ecologică, dacă e de brand sau imitație și mai ales cât de scumpă este. 

Geanta trebuie să ți se potrivească!

Desigur, gențile pe care le alegem spun foarte multe despre personalitatea noastră. Însă, trebuie să fim foarte atenți înălțime și forma trupului atunci când dorim să alegem o poșetă. Pentru a evita disproporționalitatea, trebuie să vedem ce fel de genți ni se potrivesc. Poți să îți pui în avantaj atuurile cu accesoriul potrivit. Femeilor înalte li se potrivesc gențile de dimensiuni mari, în timp ce femeilor minione nu le-ar sta la fel de bine cu astfel de accesorii.

Este sugerat să avem diferite genți pentru evenimente diverse.

Dacă în Codul Bunelor Maniere nu există niciun articol referitor la acest aspect, asta nu înseamnă că diversitatea nu contează! O femeie rafinată nu poartă aceeași geantă la birou și la petreceri. În funcție de ocazie, o doamnă elegantă își asortează ținutele cu accesorii stilate și enigmatice. 

Chiar dacă porţi o geantă tip sacoşă, cu o toartă sau două toarte sau că alegi o geantă de umăr, de mâna, tip plic sau de afaceri, există o serie de norme ce se încadrează într-un aşa-zis Cod al Bunelor Maniere. Aceste reguli au fost concepute pentru a pune în evidență stilul, eleganța și personalitatea rafinată a femeilor. De aceea, pe Manier.ro încurajăm gingășia și strălucirea feminină prin punerea la dispoziție a diferitelor tipuri de accesorii, pentru fiecare gust și pe placul tuturor. Alege ce-ți place și poartă cu mândrie accesoriul care te definește! 

0Shares

Lasă un răspuns

Înapoi sus